ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Од деце можемо доста тога научити, што смо и потврдили поводом „Дечје недеље“. Деца су доказала, кроз разне спортске активности, као и кроз свакодневне рутине, колико су пуна љубави и толеранције. Искористили смо и лепо време и посетили смо Народну башту, где се одржала и промоција Полицијске управе (демонстриран је приказ тактичко-техничке опреме од стране припадника ПУ Панчево). Деци су највећу пажњу привукла саобраћајна средства која су са задовољством испробавала.

Након обиласка уследио је и најслађи предах где су деца из мале и предшколске групе уживала у парку, а наши другари из старијих разреда и корисници боравка „Невен“ у природи. Наш боравак у башти улепшали су и ђаци првог разреда ШОСО „Мара Мандић“, у пратњи својих учитељица, Наташе и Иване и реедукатора, Ненада. Наравно, искористили смо прилику да направимо и заједничко дрво толеранције. Без обзира на разлику у годинама, уз поштовање, толеранцију и љубав, ми корачамо заједно реализоваћи заједничке активности.

Посета пијаци

Поврћијада

Јавила се шаргарепа:

“Румена сам, здрава, лепа!

Ал ме тресу тешке кризе,

нема никог да ме гризе!”

 

Јавила се глава кеља:

“Доста ми је тих старкеља,

хоћу децу лепу, бледу,

да ме воле, да ме једу!”

 

Јавио се карфиол:

“Мене мучи један бол.

Хоћу децу глади чисте

да ме као ништа слисте!”

 

Јавили се разни лукци,

кукајући као кукци:

“Где су клинци бели, жути,

што не дођу нисмо љути?!”

Љ. Ршумовић

С обзиром да је дошла јесен и да се већина наших активности своди на уочавање њених карактеристикa, решили смо да са нашим другарима из мале групе, старијих разреда и корисницима „Невена“ посетимо пијацу како бисмо видели шта има на њој. Деца су именовала воће и поврће, упознавала се са мање познатим поврћем и уочавала да се, поред намирница, на пијаци продаје хигијена, одећа, обућа и риба. Највећи утисак на њих оставили су слаткиши на тезгама, па их је наставница Шмит њима и почастила. После окрепљења уследио је повратак у боравак.