ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЕВРОПСКОГ ДАНА ЈЕЗИКА

Овогодишњи Европски дан језика наша школа је обележила посетом Основној школи „Мирослав Антић Мика”. У срдачној, пријатељској атмосфери дочекани су наши ученици, као и њихове наставнице: Сања Живков, Јелена Симић и Драгана Вујовић. Наставник српског језика и библиотекар, Драгомир Бурнаћ, и наставница енглеског језика, Марјана Радивојев, и библиотекарка, Јелена Томић, били су наши домаћини, као и њихове колеге из стручне службе. Погледали смо изузетно занимљиву изложбу у холу школе посвећену страним језицима, коју су приредиле поменуте колеге наставници са својим ученицима. У лепој, пространој и осунчаној библиотеци Микине школе наши ученици добили су послужење, а затим су учествовали у квизу о језику. Смењивала су се разна занимљива питања попут  – „Шта значе речи, шеровати и лајковати, на српском језику?” или „Која је једина српска реч која се користи у целом свету?”. Сви присутни су се пријатно изненадили бројем тачних одговора наших ученика.

Затим смо погледали кратку репортажу коју су припремили ученици новинарске секције. Деца су изговарала бројеве на различитим светским језицима. Поред тога, ученици су цртали на тему – Најлепши лого Европског дана језика. На исту тему цртали су и наши ученици приликом посете Микиној школи. Цртежи наше деце биће изложени у холу школе, заједно са цртежима деце школе нашег домаћина. За крај нашег дружења, уследио је поклон ученика и наставника школе „Мара Мандић”. Отпевали смо, уз пригодну кореографију, песму Hello to all the children of the world, а на гитари нас је пратила наставница енглеског језика, Сања.

Дубоко смо захвални директорки школе „Мика Антић”, госпођи Драгани Крстић, што је све време трајања радионице провела са нама, дајући подршку својим колегама и ученицима, као и гостима. Договорено је да се сарадња настави, на обострано задовољство. Огромно хвала колегама из Микине школе на садржајној, одлично осмишљеној радионици. Хвала на поклонима којима су нас даровали. Ученицима наше школе, као и наставницима, дан посете Микиној школи значајно је и незаборавно искуство.