ОТВАРАЊЕ ШАХОВСКОГ ТУРНИРА У ПАНЧЕВУ

Ученицe, Марија Раду и Нада Новаков, чланице шаховске секције, свечано су присуствовале отварању шаховског турнира, 26. августа, са Томин Предрагом, председником Шах-клуба „Аљехин“ и тренером шаха. Заслугу да буду почасни гости добиле су својим радом и освојеним наградама (1. место и 2. место) на Републичком школском такмичењу основних и средњих школа у шаху, за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом. Предраг Томин је истакао колико је поносан на ученице наше школе, које су за кратко време донеле велике резултате за шах и за град Панчево.

Међународни шаховски турнир „Панчево опен 2024“, у организацији Шаховског клуба „Аљехин“, званично је отворен у просторијама месне заједнице Тесла у Панчеву. Турнир су, симболичним повлачењем првог потеза, отворили Предраг Стојадинов, заменик градоначелника Панчева и Андрија Јоргић, председник Шаховског савеза Београда.

За ученике наше школе ово је велики подстицај да уче и не одустају, а за шаховску секцију ШОСО „Мара Мандић“ мотивација да броји што више чланова и приближи деци спортску игру на табли, за два играча, која на почетку и на крају сваке партије пруже руку један другом у знак поштовања!

Хвала Предрагу Стојадинову, заменику градоначелника Панчева који је похвалио ученице наше школе за њихов успех и истакао значај шаха за развој, мишљење, планирање и самопоуздање код деце.

Настављамо да вредно радимо и нижемо успехе!